|
SKPST LOK "WIKING" Szczecin
Szczeciński Klub Pneumatycznego Strzelectwa Terenowego LOK "WIKING"
|
Strzelanie na wietrze |
Autor |
Wiadomość |
MASZOT
Administrator Tomek
Wiek: 51 Dołączył: 03 Lut 2014 Posty: 2423 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 2018-02-25, 08:28 Strzelanie na wietrze
|
|
|
Wiele na ten temat rozmawialiśmy, ale nic nie zapisaliśmy. Zapraszam wiec do dyskusji o swoich spostrzeżeniach.
Poniżej, dla zabawy, link do wirtualnego trenażera FT w strzelaniu na wiatr. Prędkość wiatru podawana jest tam w milach na godzinę ale wystarczy zapamiętać, że 11 mph to w przybliżeniu 5m/s. Czerwone koło ze strzałką w środku pokazujące kierunek i prędkość wiatru to tak jakby rzut z góry na stanowisko strzelca, pokazujące z której strony wieje. Powiem szczerze, że trochę daje do zrozumienia. Brakuje jednak realnych poprawek na odległość, bo to trenażer FT, w którym "poduszkowcy" strzelają w znacznej większości środkiem siatki:
http://www.competitionshooter.co.uk/windeeze/ |
|
|
Krauser
SKPST Mirek
|
Wysłany: 2018-07-11, 18:29
|
|
|
Ciekawy trenażer ...do zabawy.
Przy piwku.
Na serio.
W ustawieniach można pozmieniać wszystkie zaproponowane parametry.
Ustawiłem do swoich rzeczywistych i dystans na 42 metry.
Powiem, że nieźle się wkręciłem.
Szkoda tylko, że po kilkunastu grach zacząłem łupać komplety i frajda się skończyła.
Nie rozumiem tylko dlaczego, skoro podany jest dystans i wiatr a celujemy krzyżem to trafienia układają się na różnych wysokościach? |
_________________ Nadzieja w ciemności się rodzi,
a sen wieczny nasz żywot dopełnia. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Wsparcie dla forum zapewnia Speed Computer Service, kontakt: sklep@scs.szczecin.pl |